Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Beethoven

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky


Ludwig Van Beethoven (*1770-†1827)se narodil v Bonnu 17. 12 1770, kde také vyrůstal. Když mu zemřela matka, musel zůstat doma a sám vychovávat své sourozence, o které se nemohl starat jeho otec (Joann), protože byl pijan a chtěl využít jeho výrazné hudební nadání a udělat z něj po Mozartově vzoru zázračné dítě. Probouzel ho i v noci, aby cvičil a hrál. Jen tak tak,že se mu hudba nezošklivila. I penzi přebíral on, aby ji otec nepropil.
Ač se Ludwigovi v Bonnu dostalo jen toho nejzákladnějšího vzdělání, se naštěstí dostal do Vídně,kde ho hudebně vzdělávali: J. Heydn, J. Schenk, A. Salieri.
Pořádal koncerty v mnoha městech Evropy (mimo jiné v roce 1796 navštívil i Prahu). Jakmile začal ztrácet sluch, což bylo v jeho 26 letech přestal koncertovat a věnoval se pouze hudební tvorbě.
Na rozdíl od Haydna, který tvořil bez zábran, a Mozarta, který byl ve svém nevyčerpatelném tvoření veden intuicí, Beethoven svá díla dlouho promýšlel a častokrát měnil.
Ludwig Van Beethoven je autorem 9 symfonií. Hlavním inspiračním zdrojem se mu staly osobní prožitky a ideály svobodného umělce.
Koncem roku 1826, právě při pobytu na venkově, onemocněl zánětem pohrudnice v důsledku nachlazení z neopatrnosti. Přidružila se choroba jater. Těžce nemocný Beethoven umírá dne 26.března 1827. Přišla se s ním rozloučit celá Vídeň. Bylo nutno povolat vojsko, aby udrželo pořádek, jinak by se byl dvacetitisícový průvod nepohnul kupředu.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT