Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Ztráta

Info - Tisknout - Poslat(@) - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

Ztráta

Byl krásný, letní den a Jana pracovala na zahradě. Bylo to únavné, ale nic jiného ji nezbývalo. Nakonec musela odvézt trávu do lesa. Cesta k lesu byla lemována rodinnými domky. V tom uslyšela pískot který se ozýval z jedné zahrady. Otočila se a uviděla dva mladé kluky, které nikdy předtím neviděla ač už tam žije řadu let. Oba dva byli velice příjemní a hned ji nabídli pomoc. Když bylo vše hotovo šli si sednout k nim na zahradu.
Jana chtěla něco říct, ale v tom se zakoktala, protože nevěděla jak je oslovit. Ten starší kluk si toho všiml a řekl : „ mimochodem jmenuji se Jirka a tohle je můj nejlepší kámoš Luděk, ale jinak mu všichni říkají Mr.Bean.“ Jana se rozesmála a v tu chvíli věděla, že se začíná rodit velké přátelství. Ani se nenadáli a byl večer. Luděk odjel na kole domů, ale slíbil, že se brzy zase ukáže.
Jana a Jirka zůstali sami, všude kolem nich byla tma, na obloze zářily hvězdy a oba se cítili velice příjemně. Nemohli pochopit jak to, že se potkávají až tak pozdě. Jirka ji vysvětlil, že před rokem byl na vojně a před tím trávil spoustu času u své babičky. Zeptala se ho kolik mu je vlastně let?Napadlo jí, že když už byl na vojně bude asi o dost starší než ona sama. Jirka jí odpověděl: „ Je mi 20 let. A kolik je tobě?“ Jana byla trochu překvapená, protože tolik by mu netypovala, ale spíš jí to lichotilo, že se o ní zajímá starší kluk. Rozesmála se o řekla : „ Mě je 16. Doufám, že ti to nevadí?“ On se taky usmál a odvětil „ Samozřejmě, že ne.“ Povídali si o všem co je jen napadlo. Čas však ubíhal rychleji než obvykle. Jana musela odejít domů, takže se rozloučila i když kdyby to záleželo na ní zůstala by s ním mnohem déle. On jí šel odprovodit a slíbil, že se za ní zítra staví a něco spolu podniknou. Večer než usnuli na sebe oba mysleli a těšili se na to až se zase uvidí.
Ráno když se probudila hned se jí na tváří vykouzlil úsměv neboť věděla, že celý den stráví s ním. On na tom byl úplně stejně. Odpoledne vyrazili na projížďku do lesoparku, kde byla krásná příroda a bylo jim spolu nádherně. Byla to láska na první pohled. Trávili spolu každičkou volnou chvíli a nikdo z nich nebyl nikdy šťastnější. Poslouchali spolu romantickou hudbu, říkali si o čem se jim večer zdálo, chodili do kina a jezdili spolu na chatu kde prožívali slastné okamžiky plné něhy a vášně.
Jirka se rozhodl koupit si motorku, kterou už dlouho chtěl. Jana proti tomu nic neměla i když věděla, že je to nebezpečné. Věděla, že je to jeho velký sen a tak mu v tom nechtěla bránit. Pořád mu kladla na srdce ať je opatrný. Uběhla dlouhá doba, když se stalo něco nečekaného.
Před jejími dveřmi se oběvil Luděk, který ji přišel oznámit, že Jirka vrazil na motorce do osobního auta. Bylo na něm vidět jak je z toho zdrcený a vystrašený. Hned se spolu vydali do tamní nemocnice, kde dlouho čekali na doktora. Ten jim však se smutným výrazem v obličeji oznámil, že pacient na následky poranění podlehl. Oba tomu nemohli uvěřit. Zdálo se jim, že je to jen špatný vtip. Ale po nějaké chvíli si uvědomili co se vlastně stalo a že je to realita s kterou se budou muset smířit. Jana nebyla schopna ze sebe vydat jedinou hlásku, otočila se a šla nemocniční chodbou a po její tváři stékaly slzy nad ztrátou nejmilovanější osoby. Byla bílá jako stěna a uvědomovala si, že už jí nikdy nebude pevně držet v náručí, hladit po vlasech, líbat a jejich těla se už nikdy nespojí v jedno. V tu chvíli se jí zhroutil celý její svět ve kterém byla tak šťastná.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT